De open dagen van januari

Er was veel belangstelling (rond de 125 bezoekers) en al gauw waren alle cursusplaatsen ingevuld. Positieve reacties hoorden we en bezoekers waren verbaasd over het resultaat van de cursisten. Wachtlijsten werden vooral gevuld voor de CreCul werkweek en portret.

Mijn eigen werk

Portret is weer helemaal hot! Ik heb aan 4 portretopdrachten gewerkt. Ik merk dat ik weinig ruimte heb om tot mijn vrije werk te komen. De schoolactiviteiten vragen veel tijd en mijn cursussen zijn helemaal vol. Mijn creativiteit ligt vooral bij de kinderen op dit moment. Mijn verlangen is dat ik dit jaar een balans kan vinden in kunstenaarschap en docentschap.

Lessen beeldende vorm op school

Voor het eerst had ik mij aangesloten bij de schoolthema’s. Leuke thema’s maar voor mij soms moeilijk om een didactische opbouwende lijn er in te krijgen. Ik wil graag de kinderen een basis geven. Werken met verschillende technieken en de beeldaspecten aanbod laten komen. De kinderen hebben vooral geëxperimenteerd met allerlei materialen en ik ben op een speelse creatieve manier in gedoken in de thema’s.

Voor het nieuwe schooljaar

Ik ga aan de slag met eigen thema’s zodat ik een opbouwende lijn kan neerzetten. In het eerste blok komen verschillende druktechnieken aan bod met de beeldaspecten lijn, vorm en compositie. Het experimenteren met allerlei drukmaterialen en de producten samenbundelen in zelf gemaakte boekjes of kunstkaarten.

Om aandacht te kunnen geven aan ieder kind zoek ik vrijwilligers die mij op deze dagen willen helpen.

 

Cursus model boetseren

We hebben voor het eerst een aantal wassen beeldjes in brons gegoten bij Bick art in Weelde. Het was zeer bijzonder om het hele proces te ervaren. Heel bewerkelijk, erg gezellig en heel leuk resultaat. Nieuw  voor volgend seizoen: vanwege de grote vraag naar portret combineer ik portret en model in deze cursus. Wie kent markante personen die portretmodel willen zitten voor 5x in mijn atelier. Ik zoek mensen voor de woensdagavond en voor de vrijdagochtend?

 

Cursus portret boetseren

Het is fijn te zien dat cursisten groeien in het leren kijken en vormgeven. Het was een fijne groep die open en betrokken met elkaar was en aandachtig werkte aan hun portretten. Twee gevorderde cursisten gaan de stap wagen om hun familie te vereeuwigen in de workshop dierbare boetseren.

 

De atelierdagen

De woensdagochtend is een druk bezochte atelierdag met inspirerende vaste cursisten die meer willen dan een mooi plaatje. Er wordt gestoeid met thema’s en het uitproberen van nieuwe technieken. Men werkt aan inhoud en de sfeer waarin dit gebeurt, geeft mij een soort kunstacademie gevoel. De zaterdaggroep was wat rommeliger afgelopen tijd omdat er én vele zaterdagen wegvielen en José (een vast maatje van mij) ernstig ziek werd. Ik hoop van harte dat er een oplossing voor José gevonden gaat worden en wens haar en haar man veel kracht toe.

 

Cursus keramiek

De cursisten werkten met veel passie en met behulp van de aangeleerde keramische technieken aan eigen ideeën. Een aantal hebben meegedaan met de raku stook en de resultaten waren verrassend. Kijk zelf maar!

 

Workshop wandsculpturen

De meeste deelnemers verbaasde zich over de vele mogelijkheden van de klei. De natuurvoorwerpen werden bekeken en vertaald in eigen ritmes, compositie en texturen. Het mooiste moment is wanneer je in de flow komt van je eigen beweging die van binnenuit komt (in stilte).

 

CreCul werkweek

Het thema was historie. Er waren deelnemers die hun eigen historie uitwerkte of waar ze in de geschiedenis door geraakt zijn. Het was een fantastische groep vrouwen die het creatieve proces aan gingen. Emoties kwamen los en er gebeurde boeiende dingen. De nabespreking van het werk gaf veel inzicht. Deze werkweken blijven mijn topper, als je het mij vraagt!

 

De raku stook

Heel veel geluk en…een grote klus van 11 stoken…..pffffffffff. Het weer was fantastisch en de gasflessen die opraakte werden door hulp van een wandelbos-bewoner vervangen zodat we door konden gaan. Fijn zo’n buurt!

 

Ten slotte

Het was een mooi half jaar, waar wederom veel neergezet is door de cursisten en mezelf. Ik wil iedereen die ik zo fijn om me heen heb bedanken!

Met kunstzinnige groet,

Ceciel