Beeldende vorm lessen op school

Het is erg leuk om in samenwerking met school de thema’s uit te werken. Ik speel en fantaseer weer als een kind, geweldig! Afgelopen periode had ik hulp van lieve vrijwilligers, ik ben op zoek naar een aantal vrijwilligers die mij op maandag of dinsdag willen helpen! De verschillende thema’s die langs kwamen:

Op een onbewoond eiland (groep 3,4 en 5) – Hoe overleef je met klei?

Onderdeel: lepels ,schaaltjes schenkkannen en bordjes kleien en daarna decoreren met klei engobes.

Met takken en touw bouwde groep 5  met heel veel plezier hutten . Deze werden met klei, hooi en jute dichtgemaakt en prachtig versierd in aarde kleuren. Een heel dorp staat nu op de speelplaats te pronken .

In geuren en kleuren (groep 6,7 en 8) – Wie is er bang voor kleur?

De leerlingen leerden inhoudelijk veel over kleur en hun toepassingen. Ze bezochten het rijksmuseum en zagen de nachtwacht en hoorde verhalen over de gouden eeuw. De kleurencirkel leerde ze te gebruiken en ze kunnen nu kleuren analyseren. De prachtige herfst tak met vallende blaadjes in de schoolgang is het resultaat van drie groepen die hebben leren mengen in een geurend atelier.

Winter wende (kleuters)

Het Germaanse oerfeest van het vieren van het keerpunt van de kortste dag naar het nieuw licht. Vruchtbaarheid , nieuw leven stond centraal  bij de Germanen  echter de christenen maakten hun eigen kerst verhaal met elementen van de winter wende. Dankzij de hulp van mijn cursisten hebben de kleuters gewerkt aan de natuur versieringen. Ze leerden knopen, rijgen, pompoentjes maken en takken te omwikkelen. Met druktechnieken hebben ze later een winterse vertelling gedrukt.

Diep in de zee (groep 3, 4 en 5) is ons huidige project.

De leerlingen gaan een dansvoorstelling maken , bouwen aan een decor en maken hun eigen kostuums. Vanuit een moodbord en woorden velden ontstaan prachtige ideeën die verdere uitwerking vragen.

Atelier Tak is de naschoolse activiteit in mijn atelier.

Een groepje kinderen heeft aan een kunstdraaimolen gewerkt. In de stijl van verschillende beroemde kunstenaars ontwierpen ze uitzonderlijk leuke kunstkaarten.

Eerst leren van de grote meesters en dan eens kijken of het gaat lijken!

Binnenkort gaan talentvolle leerlingen van groep 8 zelfportretten leren tekenen, schilderen en boetseren.