Terugblik op het vorige seizoen

 Cursusaanbod

Na de succesvolle open dagen in september ben ik met voornamelijk volle cursussen gestart. 50 cursisten bezochten wekelijks mijn atelier en maakte zeer gevarieerde werkstukken.

Beeldende vorming

Nieuw waren de wekelijkse bezoeken van de leerlingen van de wandelbossschool in mijn atelier. Op maandagmiddag en donderdagmiddag krijgen de kinderen tekenen, schilderen en boetseren. Dit seizoen werkte ik met hun aan het thema Paul Klee. Ik werd daarbij geholpen door drie werkassistenten Vanessa, Cecile en Ied. Zij zijn een geweldige ondersteuning bij al het extra werk wat daarbij komt kijken.

De bijzonder leuke resultaten van de kinderen zijn te volgen op mijn facebook.

Werkweek

De werkweek CreCul  is net afgerond en was zeer geslaagd. Een fijne groep om mee te werken en het thema uit te diepen van “binnen en buiten ruimte in een beeld”. Dit n.a.v. de expositie van Barbara Hepworth in het Kröller-Müller museum.  Mooi om in 5 dagen de creatieve processen te volgen van ieder.

De CreCul weken in juni (10 t/m 14 juni) zijn een aanrader. Het thema is voor die week is “samengestelde elementen en vormen”.

Expositie

Goesting 1 in ‘s-Hertogenbosch in november in de Gryterfabriek. Een uitwisseling tussen 5 Belgische en 5 Nederlandse keramisten. Mijn nieuwste werk “Stilteveld” was er te zien. Een installatie van hout, metaal en keramiek waar ik de manipulatie van de groei van productie bossen in vormgeef.

Goesting 2 in IKA kunstacademie in Mechelen vanaf 23 januari t/m 7 februari. Prachtig ingerichte expositie in een mooi verweerde omgeving waar de keramiek bijzonder sterk in uitkomt. De oude stad Mechelen is ook de moeite waard om te bekijken. Een culturele tiptrip dus!

met kunstzinnige groet,

Ceciel