Terugblik: een bijzonder & bewogen 2021

Laat ik duidelijk zijn: een atelier zonder cursisten is voor mij niet sprankelend. In eerste instantie denk je dat je je eigen werk gaat oppakken en meer aan opdrachten kunt gaan werken. Maar niets is minder waar…  creativiteit vraagt om input! Je zoekt inspiratie, energie, uitwisseling en met deze lockdown werden wij allen terug geworpen op ons zelf. Helemaal als je daarbij behoorlijk ziek wordt en aan je herstel en gezondheid moet gaan werken.

Een tijd van bezinning én nieuwe plannen bedenken die misschien wél mogelijk zijn in deze bijzonder tijd.

Rustig aandoen en merken dat dit ook fijne kanten in zich heeft. Heel voorzichtig op gepaste afstand enkele cursisten uitnodigen per dag om toch in het atelier te werken levert ook mooie intieme momenten met elkaar.

Fijn toen ik weer de beeldende lessen op school in Januari kon startten. Kinderen hebben het werken in het atelier gemist. Voor mij een onmogelijke opgave om op 1,5 meter afstand te blijven van leerlingen.  Een bedenksel dat in de praktijk niet werkt en geregeld onderging ik een GGD test om veilig te kunnen blijven werken.

Op veilige afstand ook voor iedere cursist. Een tafel met een emmer water en een aantal gereedschappen en per tour beurt opruimen werkte prima. Voor portret en model was ik helaas genoodzaakt de lessen te annuleren.

Er zijn afgelopen jaar bijzonder mooie werstukken afgerond en deze kan je op de onderstaande foto’s bewonderen. Hou het gezond en ik hoop weer op een fijn en inspirerend seizoen!

Het nieuwe seizoen gaat weer starten in februari!

  • De atelierdagen op woensdag en vrijdag zijn weer begonnen
  • De keramiekcursus op donderdagochtend is een combinatie geworden met atelier dag
  • Model gaat hopelijk weer starten op 16 februari
  • Portret op vrijdagochtend gaat niet door omdat dat ik de veilige afstand niet kan garanderen

Kunstzinnige groet,
Ceciel