Ceciel van der Weide

Ik ben Ceciel, geboren in 1960, beeldend kunstenaar, docent met 40 jaar ervaring en moeder van twee kinderen. Ik ben geboren en getogen in Schinnen, een dorp in Zuid-Limburg. In het bos van mijn vader kwam ik al vroeg in aanraking met de natuur en mijn liefde voor dieren. Ik wilde dierenarts of bioloog worden, maar door een klein toeval in mijn tienerjaren – een tekening in opdracht van mijn vriendin – veranderde mijn toekomst drastisch.

Van beoogd biologe naar student aan de kunstacademie van Maastricht. Impulsief stortte ik mij in de wereld van vormgeven en vrije geesten. Het atelier werd voor mij een plek van stilte, afzondering, concentratie, verdieping en groeien in mijn vakgebied. Daarnaast organiseerde ik kunst- en cultuurprojecten op scholen, wijkcentra en taaldrukwerkplaatsen in Maastricht. Daarnaast heb ik een creatief agogische opleiding gevolgd in Sittard waar ik mijn creatieve, speelse geest met bezieling om kon zetten in culturele projecten en activiteiten voor jong en oud.

Ik ben blij dat mijn passie mijn werk is. Het is een kunst om gehoor te geven aan wat je wordt ingegeven, je leven te besteden aan het vinden van jezelf en je gaven tot uitdrukking te brengen op een oprechte wijze.