Er zijn vele zaken die me inspireren. Hieronder een klein overzicht.

  • de symbolische spiraal: een van de meest essentiële, intense en voorkomende symbolen van de natuur. De spiraal kan staan voor de groei van binnen naar buiten – en omgekeerd-, het Labyrint van het leven en de micro- en macrowerelden. Vanuit je eigen centrum start je en vervolgens ga je de verbinding aan met je omgeving. Je groeit, verdiept en maakt het onbewuste bewust.
  • mijn kinderen, omdat ze mijn hart steeds open houden, de moeder in mij raken en de liefde laten stromen.
  • mijn vrienden, voor het delen van onder andere ervaringen, kennis en wijsheden die mij vormen.
  • mijn cursisten, die onmogelijke dingen willen waar ik samen met hen oplossingen voor bedenk. Oplossingen die we anders nooit gevonden hadden.
  • de natuur, die ik al vanaf mijn jeugd onderzoek, beleef en als schat verzamel. De pracht van de natuur zie ik bijvoorbeeld in structuren van schors, vergankelijke bloem- en houtkernen, paddenstoelen, bladeren, vruchten en fossielen.
  • oude culturen, hun natuurbevolkingsverhalen en gebruiken fascineren mij. Denk bijvoorbeeld aan de matriarchale culturen, oud-Egyptische culturen, mythologieën, Afrikaanse kunst en Aboriginals.
  • religie en spiritualiteit, inzichten via boeken, lezingen en ontmoetingen met bezielde (wijze) mensen.
  • muziek waar ik stil van wordt, kippenvel van krijg en naar luister als ik werk in mijn atelier.