Hoi ceciel,
Thuis gekomen ontdek ik dat mijn oude beelden weg moeten want dit vrouwenbeeld dat ik bij jou gemaakt heb heeft pas bezieling. Ik ben zeer geïnspireerd en ga verder met het maken van nieuw werk
W.v.L

Het is heel fijn om op zaterdag morgen in het atelier van Ceciel aan het werk te zijn. Ceciel inspireert en activeert  en laat je profiteren van haar kennis en kunstenaarschap. Zo kom je tot de mooiste resultaten.

Ceciel,
Leuk die foto en wat een mooi beeld he ik ben er erg trots op. Ik vond het een fijn weekend. Ik vind jouw heel inspirerend en dank zij jouw heb ik zo’n mooi beeld kunnen maken. jij hebt anatomie weer boeiend gemaakt. Ik ben trouwens al mensen enthousiast aan het maken.

Ceciel van der Weide maakt portretten in klei en helpt anderen dat ook te doen. Haar grootste kracht is de kracht van anderen wakker en zichtbaar te maken. En helpen deze door te ontwikkelen tot een zeer volwassen niveau. Als een soort oermoeder, sterk verbonden met de aarde. Met vrouwelijke kracht en sensitiviteit. Zorgend voor veel wat steun nodig heeft, tot het uitgehard is en op zichzelf kan staan.

Ceciel is een uitstekende en enthousiaste docente. Ze geeft zeer goede en concrete aanwijzingen, leert je goed kijken, stimuleert je om te vertrouwen op het proces en daagt je uit om het lef te hebben om het portret in vorm en kleur te brengen. Ik ben verrast over de snelheid van het leerproces en het resultaat : steeds weer een mooi portret !
Ik beveel haar lessen van harte aan. Ze gaat ervan uit dat iedereen het kan leren en haalt dan ook de beste vermogens in je naar boven

Ik kwam in aanraking met Ceciel en haar werk via ‘Verrassend Tilburg en meer’. Was meteen onder de indruk van haar werk. Enkele maanden later vroeg ik haar een portret te boetseren van mijn overleden vader. Ze vond het een hele uitdaging om aan de hand van foto’s, mijn profiel en verhalen van mijn moeder de klus te klaren. Met enthousiasme en gedrevenheid ging ze aan het werk, onderhield contacten, besprak de voortgang en bereikte een fantastisch resultaat. Het portret siert in alle opzichten nu de woonkamer van mijn moeder. De herkenning is bij iedereen aanwezig, de herinnering levend, de erkentelijkheid groot.

Ceciel,

Heerlijk moe en voldaan over dit weekend kruip ik even achter mijn pc om je te bedanken voor wat er deze dagen allemaal is gebeurd. Ik vind het een genot om te werken met iemand die met haar hele hart en ziel staat voor wat ze doet. Wat je voor elkaar hebt gekregen is echt ongelooflijk voor mij. Van de andere vrouwen ken ik de talenten niet zo, maar wat mij betreft: normaal eindigden op school mijn creatieve werkjes, die goed en met verve begonnen, steevast in een knoeiboel. Je hebt echt eer van je werk en wat me heel blij maakt is dat je er zo gelukkig van werd.

”Bij Ceciel is het buitengewoon prettig werken en leren”

Ik heb bij haar meerdere cursussen gevolgd, o.a. portret- en modelboetseren, maar ook workshops als bijvoorbeeld Raku-stoken.

Wat ik in haar bewonder is dat ze ten eerste zelf een heel erg goede keramiste is. Ze heeft een professionele opleiding, kent de technieken, en heeft een jarenlange ervaring.
Toch werkt ze steeds aan verbetering en vervolmaking, en dat is terug te zien in haar werk.
Haar kunstwerken zijn mooi en volwassen, en verrassend in vormgeving.
Ik heb een prachtig wandobject van haar gekocht, een inspiratie op een natuurlijke vorm, geraffineerd eenvoudig, en door de wisselende lichtinval steeds weer overrompelend mooi.

Ten tweede is Ceciel een fijne lerares. In haar cursussen heb ik geleerd te kijken, echt te kijken, “het hoekje om” te kijken, structuren te ontdekken, en dit om te zetten in een echt object.
Zij heeft meer uit mij weten te halen dan ik voor mogelijk had gehouden.
En dat komt niet alleen door haar didactische vaardigheden en volharding, maar ook door de fijne en open sfeer in haar atelier, waar iedereen welkom is en je je bijzonder voelt, ook al denk je misschien niets te kunnen.
Bovendien is er plezier. Plezier in het boetseren, en plezier met elkaar.
Dat is de toegevoegde waarde van een cursus of een dagje atelier bij Ceciel.