Rothko & Rauch?

De Amerikaan Mark Rothko is een bekende naam in de kunstenaarswereld; een grootheid in de jaren vijftig en zestig. De Duitser Neo Rauch, die nu internationaal furore maakt is bij het grote publiek minder bekend. Twee schilders, de een maakte abstract werk, de ander figuratief. Wie zijn zij eigenlijk, hoe is hun carrière verlopen, hoe zien hun schilderijen er uit, wat weten we van hun gedachtewereld?

Op 28 april (19.30 uur) geeft kunsthistoricus Bert van der Linden een presentatie over het werk van Rothko en Rauch. Hij gaat daarbij in op vragen als: hoe is Rothko gekomen tot de abstracte stijl van grote geometrische vlakken, eerst in kleur, maar later heel donker? Hoe kun je de bijzondere manier van schilderen van Rauch interpreteren?

Inschrijven!

Lijkt het je wat om met vrienden of familie meer te weten te komen over de kunstvormen: schrijf je dan per mail in via deze link: john.jongbloed@kpnmail.nl . De kosten zijn €5,- per persoon. Deze lezing is een samenwerking tussen Atelier C3 & Atelier Ceciel van der Weide.